sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Das flunssassa

Kolme viikkoa sitten haettu nenäpunkkilääkitys ei ole tepsinyt. Dasin nenä on edelleen tukkoinen ja perjantaista asti on ollut useasti "reverse sneezingiä". Nenä on myös kuiva ja vuotaa välillä kirkasta nestettä. Toisin sanoen kyse ei ole nenäpunkista vaan nuhasta/flunssasta. En muista onko sillä ollut flunssa aiemmin, vai oliko se Adilla? Joka tapauksessa ei kiva juttu ollenkaan, olen vähän huolissani, että meneekö se ohi itsekseen. Muistissa vielä Saarisen Liisan Kössi, joka yskän jälkeen menehtyi nielutulehdukseen 10-vuotiaana.

Huomiset tokotreenit ja ensi viikon agiliidot on peruttu enkä ilmoittautunut mihinkään kisoihinkaan enää. Viivikin aivasteli alvariinsa pari edellistä viikkoa, olin jo tosi huolissani kun se ei juuri ole sairastellut ja ikääkin on. Tällä viikolla on onneksi kuulunut enää muutama tsihaus, joten nuha näyttäisi menevän ohi säikähdyksellä. Lieneekö sama tauti molemmilla? Kasimirissa ei merkkejä nuhasta, mutta Rauhan tilannetta pitää jännittää vielä.

* * *

Tämä näytti olevan parempi päivä, Das tsuhautteli vain muutaman kerran ja kröhinäkin on helpottanut. Ulkona oli iloinen ja toimelias koira, ei enää se kantapäillä hiihtelijä. Perjantaita ja eilistä jos mietin niin oli Das sen verran vaisu, että oli oikeasti kipeä, saattoipa olla lämpöäkin.

Illalla Das riepotti lelujaan oikein kolmin kappalein, joten näyttäisi menevän parempaan päin. Rauha sen sijaan on tsuhautellut eilen ja tänään. Nyt vaan pitäisi enää muistaa kuinka usein se normaalisti tsuhauttelee tai aivastelee. Ei sellaiseen normaalisti tule niin kiinnittäneeksi huomiota, että äkkiseltään pystyisi vertaamaan onko aivastelu nyt normaalia vai ei... seuraillaan siis koirien tilannetta ja pidetään peukkuja, ettei kestä kauan.

Iltapuhteena leikattiin Dasin kynnet ja päälle sitten namppaa! :-)

(Agilitysivulle lisätty kuvia.)