sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Neljäs alokasluokan TOKO-koe 16.10.2010 ja TK1

Neljä koetta ja kolme ykköstulosta! Siirto AVOimeen luokkaan Lempäälän tokokisan jälkeen osaamiseen nähden nappisuorituksella. Toko ei minua ole alusta asti kiinnostanut ja edelleen... hmm... olen sitä mieltä, että lajissa on säännöt ja sitten on tuomarien tulkinta säännöistä. Mutta kilpailua se on tämäkin ja kisavietilleen ei ihminen näköjään voi mitään jos kerran pitää tokoonkin "hurahtaa".

Kisa oli rajoittamaton, minkä moni, minä mukaan lukien, hoksasi vasta paikan päällä. Klo 17 aloitimme aikataulun mukaan tuomarinpuhuttelulla, juoksutarkastuksella ja paikallaan makuilla. Varsinainen oma kisasuoritus oli noin klo 19 ja kisakirjat annettiin himpun yli klo 22. (Samassa kisassa muuten Pipsa ja Musti kävivät nappaamassa luokkanousun ja kisavoiton 196 pisteellä.)

Ei se odottelu sinänsä, TK1 taskussa olisin odottanut kisakirjaa takaisin vaikka aamuun saakka, mutta tuona viikonloppuna oli Etelä-Suomen ensimmäiset pakkasillat. Autoa piti lämmittää Eberillä yhteensä 1,5 tuntia ja Dasilla oli päällään Back on Trackin koiranloimi ylläpitämässä peruslämpöä. Naapurilla meni vähän huonommin: autossa ei ollut ulkoista eikä sisätilanlämmitintä eikä staffiurokselle ollut tullut mukaan edes takkia. No kukapa olisi Helsingistä startatessaan tullut ajatelleeksi, että vielä värjötellään pakkasessa tuntitolkulla - kello kahdeksan aikaa ulkona oli -4 astetta. Lainasin heille takapenkin tavarapaljoudesta Back on Trackin verkkoloimen sekä avaruuslakana-makuualustan ja koiralle pedattavaksi pussilakanan.

Lempäälä 16.10.2010 Kari Kielo
1. 10
2. 10
3. 8
4. 7,5
5. 8
6. 9
7. 10
8. 10
9. 10
Yht. 179 pistettä (I-tulos)

Tämä tuomari arvosti Dasin avoimuutta ja luoksepäästävyyttä, iloista yhdessätekemistä sekä koiran intoa tehdä tokoa. Muutenkin suoritus meni juuri niin hyvin kuin osaamme ja siihen ei voi olla kuin supertyytyväinen! Alamme treenata siis AVO-liikkeitä ;-)