maanantai 22. helmikuuta 2010

Voihan kakka - agilityä Kirkkiksella

Lauantai alkoi aamulla Kirkkonummella Masalan kuplan kisoilla, joissa vaihteeksi medit aloittivat kisat. Kerrankin minikolmoset saivat nukkua vähän pidempään! Hallissa oli lämmin, mutta ulkona vihmoi jäätävä tuuli ja -23 pakkasta. Neiti suostui kävelemään noin 50 metriä vapaana, mutta sitten alkoi kantapäillä hiihtely ja olikin jo 2 jalkaa pois pelistä ja muutenkin kovin kurja olla. Ei toivoakaan aamukakkiksesta tuolla menolla...

Käytiin kokeilemassa kolme kertaa ja välissä lämmiteltiin hallissa, mutta en onnistunut saamaan Dasia unohtamaan hyistä keliä. Kakka ei ollut hänellä ensimmäisenä mielessä vaan pois pääseminen, edes vakavasti otettavaa maan haistelua ja pompahtelua, saati pyörimistä ei aloitettu kertaakaan. Aamukakkis likistettiin sitten ensimmäisen radan 4. viimeisellä esteellä eli putken sisään. Voi sitä nolouden määrää, molemmilla. Hylkäys se sitten oli vaikka oli ollut 0 siihen saakka.

Ainoa hyvä asia oli, että maha ei ollut löysällä kuten ei yleensäkään ole. Eikä tarvinnut enää tarpoa jäätävässä tuulessa. Jälkeenpäin voi jossitella, että olisi pitänyt pakata tossut mukaan. Niillä saa mukavasti lenkkiin pituutta ilman koipien nostelua. Ei me tossuja yleensä käytetä, mutta yli -20 keleillä ovat tarpeen tai ainakin helpottavat elämää.

Seuraava rata alkoi hyvin, mutta ennen keppejä olleilla 2 hypyllä tein suunnitellun valssin sijasta persjätön sillä seurauksella, että rima tippui. Jossain kohtaa rata sitten meni hyllyksi kun paras terä ohjauksesta katosi. Viimeinen rata meni myös hyllyksi, sillä tuplanollan karkaaminen vaikutti ohjaukseeni. Päivän saaliina siis 3 hylkäystä, että ei voi leveillä.

Kisojen jälkeen suuntasimme Nummelaan katsomaan yhtä isäehdokasta, Totoroa (Kipazin Mentha Gracilis). Jazzmo F-pentueen Totoa (Fender) kävimme tapaamassa viime viikolla. Molempien poikien kanssa Das tulee hyvin toimeen, mutta urosten käyttäytymisessä näkyy nuori ikä ja kokemattomuuden tuoma lievä epävarmuus - mitä tämän pakkauksen kanssa pitäisi tehdä?!

Urosvalinta on prosessissa ja kesken. Muutama viikko sitten kävimme tapaamassa Topia (Demians Breunor), jonka kanssa Das tuli mainiosti toimeen. Jazzmo F:n Taavin (Forte) olen nähnyt Vermon raveissa n. vuosi sitten, mukava koira sekin. Jos mieleesi tulee joku koira, jota kannattaisi mielestäsi harkita niin vinkkaa, ettei vahingossa käy niin, että joku sopiva jää harkitsematta kun kukaan ei vaan ole hoksannut!