tiistai 21. joulukuuta 2010

Nyt vain odotellaan

Tässä lyhyesti kerrottuna kuinka astutus eteni. Astutusajoituksen ja -rytmityksen, näin jälkeenpäin tarkasteltuna, olisin voinut tehdä toisinkin. Lisäksi taisi aina olla liian kiire kun sulhoja tavattiin. Tutustuminen ja puuhastelu kun koirillakin saattaa vaatia aikaa.

Juoksut alkoivat torstaina 2.12. tai perjantaina 3.12. (juoksun 1. päivä). Aloitin laskennan kuitenkin perjantaista, koska veritipat olivat ilmestyneet yön aikana.
Sunnuntaina 12.12.  (juoksun 10. päivä) toin Riston meille Messarista, mutta päivä ei todellakaan ollut vielä oikea. Flirttiä oli, mutta ei enempää.
Tiistaina 14.12. (juoksun 12. päivä) Das alkoi seistä Karmalle ja proget olivatkin nousseet lukemaan 5,8.
Risto vieraili seuraavana päivänä keskiviikkona 15.12. (juoksun 13. päivä), mutta Das ei antanut astua loppuun asti. Ehkä pidimme liikaa kiirettä ts. annoimme koirille liian vähän aikaa pelata ja tehdä tuttavuutta?
Torstaina 16.12. (juoksun 14. päivä) kävimme uudelleen Mäntsälän eläinlääkäriasemalla ottamassa irtosolunäytteen ja proget, jotka nyt olivat 9,2. Päätin kuitenkin pitää "vapaaillan" näistä hommista, koska meno edellisenä iltana keskiviikkona ei niin lupaavaa ollut.
Koska juoksu näytti vielä jatkuvan ajelimme Riston kotiin perjantaina 17.12. (juoksun 15. päivä). Ihmetystä aiheutti perheen kakadulintu ja pentuländerin äänet yläkerrassa. Das ei sallinut astumista sitäkään vähää kuin aiemmin.

Vaihdetaan sulhoa 
Päätin vielä yrittää varauroksella ja suuntasimme illan päätteeksi Nummelaan tapaamaan Kipan Totoroa (Kipazin Mentha Gracilis). Temppuja piti tehdä, jotta Das alkoi sallia Totoron tulla selkään, mutta se kannatti kuitenkin. Alkoi tulla kuitenkin puoliyö ja aika loppui käytännössä kesken eikä Das antanut Totoron astua loppuun asti. Olisi pitänyt vaihtaa urosta jo aiemmin. Lisäksi kokeneen kasvattajan neuvoista astutustilanteessa oli selkeästi hyötyä.
Lauantaina 18.12. (juoksun 16. päivä) kävimme Mäntsälässä otattamassa proget (19,2). Ajoin vielä Nummelaan Totoroa tapaamaan, mutta astuminen luomusti pika-aikataululla ei onnistunut Dasin vastustelun takia. Tein vaikean päätöksen ja lähdimme takaisin Mäntsälään kera Totoron. Das keinosiemennettiin ja nyt on alkanut odotus yhdistelmälle Das + Totoro.