maanantai 7. maaliskuuta 2011

Antibiootti tepsii

Aamulla Dasin kuume oli laskenut jo asteella ja illalla päästiin jo alle 39 asteen, lähelle normaalilämpöä. Ulkona reippailikin pirteä ja leikkisä Das. (Das tykkää juosta pienten lumikökköjen päälle etutassuilla ja liukua kökön päällä pitkin katua.)

Kaksi nisälohkoa on edelleen kovia, mutta toinen on jo onneksi vähän pienentynyt kooltaan. Ylimmistä nisistä toinen, se olematon ja onnettoman pieni, on aivan veresihalle imetty ja toisenkin nisän iho on jatkuvasti rikki. Lansinohia olen laittanut niihin viikon verran, mutta molemmat nisät aukeavat aina imetyksen yhteydessä. Soitin Herttaan kun niillä on normaali aukioloaika viikollakin klo 22 asti ja kysyin konsultaatiota. Eli kumpi on pahempi; imettämisen jatkaminen rikkoontuneella iholla (ilmeinen tulehdusriski?) vai maidon jääminen nisään (nisätulehdus?)? Sanoivat, että jos maito riittää ilman ylintä pikkunisää niin laittaa se peittoon, samoin kuin toinenkin vähäksi aikaa paranemaan josko iho menisi umpeen. Nyt molempien nisien päällä laastari. Haen huomenna sidehartaitoksia tms. ja liimasidetta tms. ja laitan mukavamman peiton nisän päälle.

Koska todistettavasti muutamat kakat olivat pentulaatikossa niin uskalsin antaa lisää jauhelihaa pennuille. Illan jauhelihamössöstä narttupennut selvisivät huomattavasti taidokkaammin kuin yksikään uros. Tällä hetkellä nartut malttavat vähän paremmin syödä kädestä auttavasti kielellä lipoen. Urospennut toistaiseksi vain yrittävät aivan hulluna imeä sormia. Kehitystä on siis tapahtunut narttupentujen kohdalla ja toisaalta ne eivät vaikuta olevan ihan niin malttamattomia kuin urokset, ainakaan tällä hetkellä.

Pennuista Puolitähti on alkanut olla myös äänekäs ja vaatelias pentulaatikossa kuljeksija.