sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tisseissä jumi taas

Nyt tukos on eri nisässä ja näyttäisi olevan astetta pahempi. Jumi ei auennut eilisen yön aikana, vaikka olen hautonut nisää lämpimällä pyyhkeellä ja yritin pari tuntia lypsää nisää tyhjäksi. Hyvin vähän sieltä mitään sain ulos ja se maito mitä tuli niin on kellertävää ja venyvää eli ei hyvä. Pennut kuitenkin imevät nisää vielä ja herumisen aikana ovat ihan tyytyväisiä, joten ko. nisään tulee kunnollista maitoa jostain toisesta tiehyestä kuitenkin. Huomenna menemme hakemaan antibioottikuurin ellei muutosta tämän päivän aikana tapahdu, jottei tulehdus leviä muihin nisiin.

Ipanat kasvavat ja osa jo kävelee aika hyvin. Laatikosta kuuluu jo vinkumista, haukkumista ja enenevässä määrin myös murinaa - tosin kaiki yleensä unen aikana. Pennut saivat äsken toisen jauheliha-ateriansa. En vielä eilen uskaltanut antaa uutta satsia kun pentulaatikossa ei ole ollut ollenkaan kakkoja. Pelkäsin, että pentujen vatsat menivät "tukkoon" ensimmäisestä jauhelihasatsista, mutta koska niiden vointi on muuten ihan hyvä niin täytyy olla niin, että Das vain pitää laatikon todella puhtaana. On se vaan ihan supermahtava emä!
Pennut ovat oppineet uusia taitoja, ne ovat mm. alkaneet painia ja yrittävät purra toisiansa. Lisäksi tänään on kahden uroksen  nähty pissaavan ihan itse ja kahden rapsuttavan päätänsä takajalalla! Osa myös kykertää itsensä  nukkumaan koiramaiselle kerälle.

Luonteista ei voi sanoa vielä paljon mitään, mutta isoin uros "Sirppi" on koossa ja kehityksessä vähän muita edellä ja sillä tuntuu olevan halua ja tahtoa ainakin tässä vaiheessa muita enemmänn. "puolitähti" käyskentelee laatikossa aktiivisesti. Vaalea täpläinen narttu on rauhallinen ja näyttäisi keskittyvän asioihin (näkyy esim. jauhelihamössön syömisessä).