maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pennut kasvavat ja kehittyvät

Pennut ovat viikon aikana kehittyneet valtavasti ja ovat hirmu suloisia! Täsmälleen 4 viikon iässä ne alkoivat kiinnostua ihmisistä ja siitä asti ne ovatkin sitten roikkuneet useita kertoja päivässä pentuhuoneen verkko-ovella ulvoen.

Uusia taitoja on karttunut kovasti: mm. Vaaleatäplä osaa jo välillä pissatessa nostaa jalkaa ja Puolitähti ruopi takajaloilla pissaamisen jälkeen. Pennut ovat myös alkaneet venytellä koiramaiseen tapaan. Pentue vaikuttaa aika tasaiselta sekä värien, rakenteen että luonteidenkin puolesta. Kehityserot ovat vähän tasoittuneet ja kaikkien paino on jo ylittänyt 1100 g. Todella reippaita pentuja kaikki!

Das imettää edelleen ja pennut saavat vielä kaksi kertaa päivässä kiinteätä ruokaa, mutta viisi viikkoa täyttyessä ne alkavat saada kaksi lisäannosta kiinteätä ruokaa eli neljä ateriaa päivässä. Kiinteä ateria on pääasiassa jauhelihaa, mutta lisään jo sekaan liotettua kuivamuonaa ja pikku hiljaa suhdetta käännetään toisin päin. Joka kerta annokseen laitan myös AB-piimää tai hyla kermaviiliä. Kerran päivässä ne saavat ruoan seassa Nutrolin pentuöljyä.
Lue lisää: "Koiranpennun DHA-tarve ja saanti ravinnosta."